Actuele dienstverlening
Elk kind in onze regio heeft recht op hetzelfde basisaanbod jeugdgezondheidszorg. Maar net zoals veel andere JGZ-organisaties hebben we te maken met een landelijk tekort aan artsen en verpleegkundigen én extra wettelijke taken zoals de zorg voor vluchtelingen.
Om alle kinderen dezelfde basiszorg te kunnen blijven bieden, organiseren we sommige vaste contactmomenten in een andere vorm. Ook bieden we meer zorg op aanvraag voor ouders en kinderen met vragen of zorgen.
Op deze pagina lees je alles over de laatste ontwikkelingen in onze actuele dienstverlening.
Onderaan deze pagina lees je in het kort welke zorg / momenten van contact we bieden op het consultatiebureau en op scholen.
Heb je vragen over gezondheid of opgroeien?
Ook buiten de hieronder beschreven momenten van contact blijven we voor alle kinderen klaarstaan! Heb je vragen of zorgen? Benader ons vooral. We helpen je graag verder.
- Afspraken die al staan gaan gewoon door.
- Wil je zelf een afspraak maken? Dat is zeker mogelijk.
- Ben je ouder/ verzorger? Neem voor vragen of het maken van een afspraak contact op met ons Contactcentrum.
- Werk je op een school en heb je vragen of zorgen over een leerling? Neem contact op met de schoolambassadeur die vanuit Jong JGZ op je school werkt. Of verwijs de leerling en/of ouders hiernaartoe. De schoolambassadeur helpt jullie graag verder.
Consultatiebureau
Wanneer wij elkaar zien, lees je in het Contactmomenten 0-4 jaar overzicht.
Extra of minder contactmomenten zijn natuurlijk mogelijk als jij of de ontwikkeling van je kind daarom vraagt.
Basisonderwijs
- In groep 2 krijgen alle leerlingen een gezondheidsonderzoek aangeboden. We meten in ieder geval lengte en gewicht en testen de ogen en het gehoor. Als het nodig is doen we extra onderzoek. Ook kun je altijd een afspraak met ons maken als er vragen of zorgen zijn. Dit geldt voor zowel ouders als school.
- In groep 7 krijgen leerlingen een contactmoment op aanvraag aangeboden. Heb je als ouder of school vragen of zorgen? Benader ons vooral. We maken dan een afspraak om samen in gesprek te gaan.
Voortgezet onderwijs
- In de onderbouw krijgen alle leerlingen een gezondheidsonderzoek aangeboden.
- In de bovenbouw krijgen alle leerlingen een onderzoek op aanvraag aangeboden. Dit is bijvoorbeeld zinvol wanneer je als ouder of school vragen of zorgen hebt. Met toestemming van de jongere zelf kunnen jullie dan voor een gezondheidsonderzoek bij ons terecht.
- Bovenstaande geldt op het VMBO, Mavo, Havo en VWO.
Speciaal onderwijs
- Speciaal basisonderwijs: leerlingen die nieuw starten op school krijgen mogelijk een gezondheidsonderzoek op maat aangeboden. Dit gebeurt als de ouder, school of wij denken dat dit nodig is. Als de resultaten uit het onderzoek daar reden toe geven, volgt een afspraak met de jeugdarts. Natuurlijk kun je als ouder ook zelf een gesprek met de jeugdarts aanvragen.
- Lees hier over ons aanbod op het voortgezet speciaal onderwijs en Praktijkonderwijs.