Natuurlijke JGZ - Aansluiten bij jouw behoeften als ouder

Steeds meer ouders zoeken naar een andere vorm van zorg voor hun kinderen, eentje die beter aansluit bij hun manier van leven. 

We willen met de Natuurlijke JGZ jullie hierbij helpen, waar we extra aandacht hebben voor holistische zorg, natuurlijke ondersteuning en welzijn. Dit betekent dat we niet alleen kijken naar de gezondheid van je kind, maar ook naar wat voor jullie als gezin belangrijk is, zoals bijvoorbeeld voeding, slaap en natuurlijke middelen.

Aansluiten bij jouw behoeften als ouder

Veel ouders willen graag meer weten over onderwerpen zoals vegetarische of veganistische voeding, vaccinaties, of natuurlijke manieren om hun kind te ondersteunen bij ziekte. Bij de Natuurlijke JGZ krijg je de ruimte om deze vragen te stellen en kunnen we samen bespreken wat het beste bij jullie past. Dit zorgt ervoor dat je je als ouder gehoord en begrepen voelt, wat vaak niet altijd het geval is bij de reguliere zorg.

Preventie staat voorop

Voorkomen is beter dan genezen, en dat geldt ook bij de Natuurlijke JGZ. Door op tijd met jou in gesprek te gaan over onderwerpen zoals voeding, slaapgewoonten of vaccinaties, kunnen we samen problemen vroegtijdig signaleren en aanpakken. Zo willen we je helpen om je kind gezond en gelukkig te houden, zonder dat kleine zorgen uitgroeien tot grotere problemen.

Waarom we zijn gestart met de Natuurlijke JGZ

Het idee voor de Natuurlijke JGZ komt voort uit het Natuurlijk Consultatiebureau in Breda. Hier merkten we dat een groep ouders die volgens een holistische of natuurlijke visie leeft, minder goed in beeld was. Deze ouders voelden zich niet altijd begrepen door de reguliere zorg en maakten daarom minder gebruik van ons aanbod. Dit vonden we zonde, want ook deze ouders willen het beste voor hun kinderen. Daarom hebben we besloten om het zorgaanbod uit te breiden, zodat ook deze ouders zich welkom voelen bij Jong JGZ.

Meer ruimte voor gesprek

Met de Natuurlijke JGZ hopen we dat je als ouder makkelijker in gesprek gaat met onze professionals. Of je nu op zoek bent naar aanvullende informatie over een specifiek onderwerp of diepgaand advies wilt over natuurlijke zorg: bij ons kun je met al je vragen terecht. Onze medewerkers zijn getraind om te luisteren en advies op maat te geven, zodat je je gesteund voelt in de keuzes die je maakt voor je gezin.

Samenwerking en deskundigheid

Het kan natuurlijk voorkomen dat wij een antwoord op een vraag niet weten, of jullie niet verder kunnen helpen omdat er specialistische kennis nodig is. Daarom werken we aan een “sociale kaart”. Hierin staan verschillende netwerkpartners en hulpverleners in de reguliere zorg die goed aansluiten op jullie levensvisie. Denk bijvoorbeeld aan een natuurdiëtist, die kan ondersteunen bij een veganistisch dieet.  

Wat brengt de toekomst?

De Natuurlijke JGZ is volop in ontwikkeling. De komende jaren breiden we ons aanbod uit en kijken we ook naar de behoeften van ouders met oudere kinderen. Zo zorgen we ervoor dat ons zorgaanbod blijft aansluiten op de verschillende wensen en behoeften van ouders.

Bij de Natuurlijke JGZ staat jouw visie op opvoeding centraal. Of je nu meer wilt weten over voeding, slaap of natuurlijke ondersteuning, bij ons krijg je de ruimte om je zorgen en vragen te delen. Samen zorgen we ervoor dat je kind gezond en gelukkig opgroeit, op een manier die bij jullie past.