Tips over opgroeien van onze professionals

Ben je op zoek naar betrouwbare informatie over opgroeien en opvoeden? Onze professionals helpen je graag, ook buiten de spreekkamer! In de artikelen op deze pagina delen onze pedagogisch adviseurs, verpleegkundigen en artsen handige tips en adviezen. Over allerlei situaties die je in de opvoeding van je kind kunt tegenkomen. Laat je inspireren!

Tips over opgroeien
Leerling wordt verwelkomt door juffrouw op eerste schooldag

Hoe krijg ik mijn kind weer soepel terug in het schoolritme?

De vakantie is alweer bijna voorbij! Veel ouders en kinderen vinden dit jammer, maar anderen kijken er misschien juist weer naar uit. Het schoolleven geeft weer wat meer structuur en regelmaat.

Op reis met je kind

Ontspannen op reis met je kind

Bijna op vakantie? Een heerlijk vooruitzicht, maar het reizen kan met jonge kinderen soms ook een behoorlijke uitdaging zijn. We zetten een aantal tips op een rij die de reis wat gemakkelijker kunnen maken.

10 tips: verhuizen met kinderen

10 tips: verhuizen met kinderen

Verhuizen kan een behoorlijke impact hebben op het leven van een kind. Gelukkig kun je als ouder veel doen om de overgang wat makkelijker te maken.

Zo bescherm je je kind tegen de zon

Zo bescherm je je kind tegen de zon

De zomer staat voor de deur en dus laat de zon zich steeds vaker zien. De komende dagen kan het zelfs zonkracht 7 worden. Lees hier hoe je jouw kind het beste beschermd tegen de zon. 

Wereld Autisme Dag

Heeft mijn kind autisme?

Op 2 april is het Wereld Autisme Dag, een dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. Maar wat is autisme nu eigenlijk? En wanneer trek je aan de bel?

Voorkeurshouding

Wat te doen tegen een voorkeurshouding?

Ligt jouw baby vaak met zijn hoofdje naar dezelfde kant gedraaid? Met een aantal simpele tips kun je dit verhelpen.

Peulvruchten

Hoe kun je op een gezonde manier vlees vervangen?

Hoe zet je op een gezonde manier vaker een plantaardige maaltijd op tafel? Onze diëtiste geeft advies.

Budgettips

Met deze budget tips haal je het maximale uit je geld

Het krijgen van een kind brengt extra kosten met zich mee. Door de huidige inflatie is het levensonderhoud ook nog eens flink duurder geworden.  Hierdoor kan de financiële situatie in een gezin veranderen. Heb jij moeite met rondkomen? Deze tips helpen je op weg.

Hoe help je je baby bij darmkrampjes?

Hoe help je je baby bij darmkrampjes?

Heeft jouw baby last van darmkrampjes? Al lijkt het misschien niet zo, darmkrampjes zijn op zichzelf onschuldig. Lees hier wat je kunt doen om ze te voorkomen of wat je kunt doen als je baby er last van heeft. 

Hoe zorg je dat je kind met vertrouwen start o pschool?

Hoe zorg je dat je kind met vertrouwen start op school?

Op het moment dat je kind 4 jaar wordt, mag hij of zij naar school. Het begin van een nieuwe, soms spannende fase. Met deze tips help je jouw kind met vertrouwen naar school te gaan. 

Wat is normaal huilgedrag bij baby's?

Wat is normaal huilgedrag bij jonge baby’s?

Alle baby's huilen. Maar wat is normaal? Wanneer heb je een huilbaby? En hoe kom je erachter wat er met je kindje aan de hand is? In dit artikel geeft een van onze verpleegkundigen uitleg en advies.

Hoe bevorder je de hechting met je baby?

Hoe bevorder je de hechting met je baby?

Een veilige hechting is bepalend voor de ontwikkeling van je kind. Maar hoe weet je of je kind goed gehecht is? Een van onze voorzorgverpleegkundigen geeft uitleg én tips over hoe je de hechting met je baby kan versterken.

Jong JGZ - Hoe kan ik mijn peuter meer groente laten eten?

Hoe kan ik mijn peuter meer groente laten eten?

Gezond en gevarieerd eten is belangrijk voor peuters. Maar wat doe je als kind geen groente wil eten? In dit artikel geeft jeugdverpleegkundige Kitty uitleg en tips.

Hoe heeft je kind zo min mogelijk last van de scheiding?

Hoe heeft je kind zo min mogelijk last van de scheiding?

Een scheiding heeft altijd invloed op een kind. Hoe zorg je ervoor dat je kind hier zo min mogelijk last van heeft? Onze pedagoog Veerle Meijer begeleidt gezinnen die gaan scheiden of in scheiding liggen. In dit artikel geeft ze advies. 

Komst broertje of zusje

Hoe bereid je jouw kind voor op de komst van een broertje of zusje?

Er komt in jullie gezin een broertje of zusje bij. Hoe bereid je jouw kind of kinderen hierop voor? Onze pedagogisch adviseur Lisanne Scholtes geeft tips.

Mijn peuter wil niet slapen. Wat kan ik doen?

Mijn peuter wil niet slapen. Wat kan ik doen?

Slaapt jouw peuter niet goed? En wil je weten wat je hier als ouder aan kunt doen? Lees hier handige tips van een van onze pedagogen.

Grenzen stellen bij pubers

Grenzen stellen bij je puber. Hoe doe je dat?

Grenzen stellen, duidelijk zeggen wat je (niet) wilt en afspraken maken, is belangrijk voor de ontwikkeling van pubers. Maar hoe doe je dat? In dit artikel geeft pedagoog Linda tips en uitleg.

Peuterpuberteit

Zo ga je om met de driftbuien van je peuter

Elke peuter heeft driftbuien. Thuis. Buiten. Niet te vergeten de bekende driftbuien in de supermarkt. Een scenario dat elke ouder herkent en vreest. Lees in dit artikel hoe je jouw kind in deze overweldigende emotie begeleidt.

pakjesavond

Feestdagen vieren in coronatijd

December is in aantocht! De feestdagen vieren is voor veel gezinnen een van de leukste momenten in het jaar. Soms kan deze periode ook zorgen voor extra spanning bij kinderen. Ieder kind reageert anders op de feestdagen. En door corona zien de feestdagen er dit jaar ook anders uit.